Over ons

Over ons

Geïnspireerd door de bieren van zijn zwager begon Henk Cornelissen in 2016 ook met het brouwen van bieren. Nadat de brouwspullen waren besteld ging het op 27 oktober 2016 echt van start.

Op 4 november 2016 kwam de eerste 20 liter uit de brouwketel. Dit bier had de toepasselijke naam “D’n Urste”. 

Onder de naam “Heeren van Druten” werden vervolgens voor familie, vrienden en bekenden de lekkerste bieren gemaakt. En de belangstelling van de bieren bleef groeien.

Medio 2017 is de 20 liter brouwketel vervangen door een 50 liter brouwketel (Speidel Braumeister) waardoor een groter volume geproduceerd kon worden. Begin 2022 is deze weer vervangen door een Brewtools B150 brouwketel waarin maximaal 135 liter bier kan worden gemaakt. De meeste batches die wij maken zijn echter 100 liter.

Ook werd samen met vrienden eigen houten kratjes gemaakt en werd alles steeds professioneler.

Op 1 juni 2019 waren alle vergunningen binnen en konden we onze bieren ook aanbieden bij de Drutense horeca en slijterijen. Een ultieme droom kwam daarmee uit. De eigen biertjes op de terrassen.

Inmiddels maken wij ongeveer 2.000 liter bier op jaarbasis en hebben wij een vast assortiment. Waar het heen gaat weet niemand, maar dat maakt het juist spannend.