Onze bieren

De Bieren
“Heeren van Druten” maakt meerdere soorten bier. Een deel daarvan is onderdeel van ons vaste assortiment. Maar wij willen natuurlijk wel eens wat nieuws. Wij maken met enige regelmaat nieuwe smaken en stijlen waarmee wij onszelf en onze klanten uit kunnen blijven dagen. Daarnaast maken we in beperkte oplage ook bieren voor bijzondere gelegenheden of momenten.

De bierkaart van “Heeren van Druten”.


Truut – Tripel+ 8,5%
Een heerlijke tripel gebrouwen uit gerstemout, tarwemout en een aantal caramouten. Met vier soorten hop, Toegevoegde kruiden zijn sinaasappelschil, koriander en kardemon. Een tripel om vaker uit te proberen.

Truut de kasteleinsvrouw die eind vorige eeuw ruim 65 jaar uitbaatster was van café Vogeleer aan de Waalbandijk te Druten.Dericks & Geldens – Blond 6%
Een heerlijk zacht en blond bier, dus geen  traditioneel pils wat ondergistend gebrouwen wordt. Een heerlijk blond bier van gerstemout, tarwemout en caramouten, aangevuld met hop en kruiden. Een bier wat ook bij doordrinken lekker blijft smaken.

De voormalige Drutense steenfabriek Dericks en Geldens werd opgericht in 1878 en produceerde naast gewone bakstenen en dakpannen ook geglazuurde stenen in bijzondere vormen. De sporen hiervan zijn nog overal in Druten te vinden..


Mieneke – Amber 6%
Een amberkleurig speciaalbier. Vol en zoetig van smaak door een mengsel van meerdere gemoute granen. Dit in combinatie met de juiste kruiden en een vleugje van bloemenhoning. Prettig maar niet overdreven gehopt.

Mieneke van der Donk – van der Sterren runde midden vorige eeuw de “Drutensche Bazar” aan de Brouwersstraat te Druten.


Het Witte Huys – Witbier 6% 
Een heerlijk zomerbiertje met citrusachtige tinten. Een volmout witbier van gerstemout, tarwemout en havervlokken. Met 3 soorten hop, een uitgekiend samenstel van kruiden en de juiste gist. Dit bier is makkelijk doordrinkbaar.

Achter twee lei-lindebomen, tegenover de katholieke kerk van Druten staar het Witte Huys. Het huis draagt zowel in- als uitwendig het stempel van de uit Tirol afkomstige stukadoor Johan Martijn Rieff (1764-1855). Op dit moment is het pand een bloemen- en kledingwinkel, Natuurlijk Bloemen van Marieke en Made by Keet..


Turkswerd – Dubbel 7%
Ons dubbel bier met chocolade en droptinten. Lekker vol en echt een bier om heerlijk van te genieten. Een samenspel van gerstemout, caramout en zwartmout aangevuld met 3 soorten hop, zoethout, koriander, honing en natuurlijk de juiste gist maakt dit bier compleet.

Steenfabriek Turkswaard, in dialect Turkswerd, stond in de Afferdense en Deestse waarden. Na de sloop is alleen de schoorsteen van deze voormalige steenfabriek blijven staan en verwijst nog naar het steenindustrieverleden.
Een greep uit onze seizoensbieren en specialiteiten.
Wisselend en gelimiteerd verkrijgbaar.

Klein Oafere – Herfstbok, 7%
Klema – Quadrupel 10%
De Horst – Blond 6%
De Veldwachter – Tripel 8%